Wednesday, August 31, 2011

Makna Hari ini?

As salam

Sila tengok tarikh dengan tepat..

dah tengok??..

Tarikh 31 August bagi negara MALAYSIA adalah satu tarikh keramat apabila Tanah Melayu telah bebas daripada penjajah. Nak tahu kisah2 ni, rujuk la buku sejarah form 3. okeh.

Merdeka kita pada hari ini?? kita sendiri tahu bagaimana. Merdeka, Tahun baru, Hari kekasih, atau konsert2 merupakan waktu2 kemuncak benih2 ditanam. Maka, Wujudlah generasi2 baru yang hilang punca salasilah nya. Dicampak dibuang seperti tiada nilai harga.

Itu merdeka sekarang. Belum masuk lagi, hal2 rasuah, bunuh membunuh, politik dan sebagainya. Sendiri baca akhbar, sendiri tengok berita. Dan kita sendiri faham dan tahu situasinya.

Kebetulan, merdeka pada tahun ini bertembung dengan Hari Raya Puasa bagi umat islam. So, ramai la yang balik kampung. Maka, proses 'menanam' terpaksa ditunda. Adakah ramai yang "frust gila"?

So, pertembungan raya dan merdeka. Jadi la, Merdeka Raya. Aku disini, ingin ucapkan

Kita manusia adalah sebaik2 kejadian.
Hayati merdeka sebenarnya.
Bukan membayangkan 'kebebasan' yang akhirnya akan membawa kita jauh kebelakang semula.

iaitu zaman JAHILIAH..

tak faham? ok fine2. daa..


Tuesday, August 30, 2011

HaRi Raya

As salam

Selamat pagi, semua dah makan?? ok la,
Entri ni adalah sempena Hari Raya Aidilfitri 1432 H. Iaitu jatuh pada hari ini 30 Ogos 2011. So, Aku nak ucapkan



Maaf zahir dan batin

selamat beraya

Monday, August 29, 2011

Rasa Syukur

As salam..

Esok raya kan?

Esok la aku buat entri raya.. hari ni, aku nak citer kisah lain. Seperti tajuk entri,

Al kisahnya..

Aku kan kerja sementara. Yelah, nak cari duit raya untuk anak2 buah dan untuk tampung kehidupan aku sementara aku dapat kerja tetap.

Nak tahu aku kerja apa? aku kerja shell minyak.

Semalam, aku kerja seperti biasa la. Jumpa pelbagai jenis manusia dan perangai. Kerja aku, jadi tukang isi minyak la. Biasanya aku jaga bahagian motor. Then, ada seorang pakcik ni, sedang aku isi minyak motornya, pak cik ni ternampak seorang perempuan lain yang juga jaga pam motor.

Biasanya, aku sorang je yang jaga. Sebenarnya itu pekerja baru masuk yang juga diarahkan jaga pam minyak seperti aku
.
Aku tak sangka pakcik tu akan tanya

Aku yang masih fokus nak buat kiraan duit ni terpinga2. Aku pun jawab,

aku : takk, tapi adik beradik dia kerja sini la.

Belum sempat aku nak explain, pakcik ni terus cakap

pakcik : huh, belajar tak nak, lepas tu bawak adik pula kerja shell. Dah tak de duit sangat ke sampai ajak adik kerja pam minyak.

aku : hah?? eh, saya kerja..

belum sempat aku nak cakap lebih2, pak cik tu terus potong cakap aku

pakcik : Macam inilah jadi kalau belajar pun malas, kerja pam minyak je. Terdesak duit sangat la tu. Lepas tu ajak adik.

Aku : .......

pak cik tu terus pergi setelah aku bagi wang baki. Aku terkelu..

Ohh pak cik..

Pakcik tu tak dengar agaknya aku jawab takk.
Aku nak cakap, abang dia kerja sini juga. Pekerja baru tu muda lagi, umur 17 tahun rasanya. Sepatutnya kena bersekolah la kan. Itu sebab la kot, pak cik cakap aku malas belajar, lepas tu heret adik2 sekali. Budak tu sebenarnya yang tak nak sekolah pakcik.

ohh pak cik..

Hina sangat ke kerja pam minyak?? Kerja begini hanya untuk orang2 yang malas belajar je ke?

takpe, mungkin pakcik salah faham tadi. Aku senyum je..

aku tak malu kerja pam minyak ni, aku cari rezeki halal untuk tampung kehidupan aku. Aku dah besar panjang, takkan lah aku nak mintak duit dengan mak ayah lagi. Dan aku bangga, aku dapat duit dengan hasil titik peluh aku sendiri.

Kalau kerja macam ni malu, kerja nelayan macamna?

Aku adalah anak seorang nelayan. Aku tak malu ada ayah nelayan.. sungguh!!. Aku bangga punyai seorang ayah yang kuat bekerja. Setiap hari ke laut menangkap ikan. Apatah lagi di bulan2 puasa.

Kerana hasil rezeki laut inilah, aku dan adik beradik ni boleh membesar dengan baik. Kerana kesusahan ayah inilah, aku nekad belajar dengan tekun. Sehingga aku pun dah grad dengan cemerlang. Aku sikit pun tak malu dengan pekerjaan ayah. Apatah lagi aku nak memandang hina pekerjaan2 lain.

Sesungguhnya, aku juga manusia, aku juga kadang2 memberontak.. kenapa aku tak seperti orang lain, yang dapat apa sahaja yang diinginkan. Alhamdulillah, bila aku mula ambil exam spm, aku dapat lihat kesusahan mak dan ayah depan mata sendiri. Sikit demi sikit, aku belajar, pelihara rasa bersyukur dengan keadaan keluarga aku, kerna aku tahu, ada orang lain yang lebih susah berbanding keluarga aku.


Akhir ramadhan, Semoga kita dapat bertemu lagi jika masih ada umur
syukurlah, esok hari kemenangan kita umat islam yang berpuasa.

(puasa dah macam jadi hari2 biasa- boleh nampak orang minum / hisap rokok dengan selamba. Kemana hilang ramadhan sebulan sekali dalam setahun tu?? )

salam..

Thursday, August 25, 2011

Doodle Raya Free

As salam

Dah dekat nak raya kan. beberapa hari lagi, Aku sah2 la tak beraya, sebab aku kena kerja. Ada emosi sedih disitu. Okla

Sempena nak raya ni. Aku pun nak buat la juga doodle raya free. Aku lukis dua je, aku ubah warna je. Kalau sape2 nak boleh ambik. Aku buat doodle lelaki dan doodle perempuan.

Baju Warna Ungu
























Baju Warna Merah
























Baju Warna Kuning























baju warna coklat
























Baju Warna Biru
























Baju Warna Hijau
























Akhirnya, Aku juga ucapkan,
Kad raya untuk semua. Aku pilih warna Ungu.
Nak kad raya kat atas ni juga?. Sape2 nak kad raya kat atas ni, klik kanan je, tekan copy. Aku bagi keizinan ambik. Sila2. Kalau rasa nak copy lepas tu tukar2 ke, kasi warna lain ke, apa ke, up to u la.. Aku dah bagi.

ok la. Selamat berbuka puasa.

dan selamat hari raya..

dan selamat bekerja.. heheh.. ( ini untuk aku dan siapa2 yang sewaktu dengannya)

peace no war

Assalamualaikum

Aku si jurufoto

As salam

Selamat pagi..

Maaf, aku terlalu sibuk bekerja sekarang. Masa aku banyak dihabiskan di tempat kerja. Berdiri sepanjang masa. Ok, Aku mengaku. Aku penat dan letih. Balik rumah je aku terus tidur.

Belum lagi masuk hal2 yang tension2. Bila hari pertama aku short duit sampai dua hari kerja. Kiranya, aku tak ada gaji untuk dua hari. Belum masuk lagi hari ini, esok dan akan2 datang. Stress sikit rasanya. Susahnya cari duit. Moga2 hari ni lebih baik dari hari semalam.

Satu perkara gembira,

Hari ni aku buka2 je blog, ada sesuatu buatkan aku tersenyum. Aku dah dapat doodle trade dari cik Nanad. Comel gila.

Unik nya ada background yang cun, kreatifnya ada salotip terlekat. Comel kan..comel sangat2
Thanks cik Nanad. Banyak lagi doodle2 beliau yang lawa2 dekat blog beliau. Klik namanya untuk ke blog beliau. Ini Doodle dari beliau.


Ok la. Maaf, aku tak dapat nak balas komen or BW lagi, Aku nak kena pergi kerja. Doakan aku tak de short duit hari ni.

Ok la.salam.

Monday, August 22, 2011

Doodle blogger - 1

As salam,

aku tak banyak BW hari ni. Internet sangat slow. Aku singgah blog merah itu jambu. Beliau bagi doodle free pakai baju raya. Sape tak nak dowh.. So aku pun terus click kanan.. hee
Terima kasih banyak2.

Ini doodle yang beliau buat. Lepas tu aku tambah ayat2..


Sebab aku tak banyak BW, jadi aku tak tahu siapa bagi doodle free. Kalau tak..sah2 aku akan tibai. p

Bukan senang tau nak buat doodle2 ni. Itu sebab aku kagum dengan mereka yang berani dan rajin buat doodle. Setiap bloggger ada gaya melukis masing2. Unik nya disitu.

Siapa nak bagi doodle free. Sila la shoutmix kat aku kalau baca entri ni dan bagi link sekali. Siapa tak nak barang free..hek2. Lepas tu leh aku buat koleksi doodle free dari blogger2.. syok bukan

Ini doodle free pertama aku ambik.. next, aku akan cuba melilau-lilau

Aku? Setakat ni aku tak buat lagi doodle free. Malu la, baju doodle aku je tak ada corak2. Tak pandai buat la. Huduh kan bila kosong je.



Sunday, August 21, 2011

Mungkin Esok

As salam

Dugaan dalam bulan puasa. Lepas hilang dari sakit kepala, sakit beralih ke sakit perut. Nak kata salah makan, Aku sorang je yang sakit perut. Nak kata aku cirit birit tak juga. Tak ada pun aku ulang alik pergi toilet. Cuma rasa sakit perut yang menusuk2. Tapi tak mengapa. Sakit ni penghapus dosa2 kecil.

muka pucat tu.hee.. yes..memang, Aku rasa dah tak ada tenaga ni.

Mungkin kah esok, sakit ini akan hilang? Hurmm.. Aku sangat mengharapkan.

Kerana esok, Aku akan mula bekerja. Cari duit sikit, yelah nak bagi duit raya untuk adik2 dan anak2 buah yang masih kecik2 tu. Tahun lepas, aku bagi duit raya dari Biasiswa KPM. Tahun ni takkan aku tak bagi kot. kesian la..

Tapi, kalau ada sape2 nak sponsor duit raya kat aku. Aku dengan senang hati menerimanya. Keh2.

salam..

Friday, August 19, 2011

Lambat??

Assalamualaikum..

Aku jadi tak senang hati je. Rupanya, ada satu doodle yang aku belum bagi lagi. Maaf sebab terlambat. Buat kusyi.. ini untuk anda. Maaf, berbeza dengan work trade feza sebelum2 ni.

Bercerita tentang kisah LAMBAT..

Aku hadapi masalah berkaitan lambat?

Masalah yang sentiasa berlaku bila tiap kali aku nak online. Biasanya, aku sabar menanti loading je. Tapi kali ni, aku nak cakap jugak.

Nak kata tak bayar, bayar je tiap2 bulan. Bukan sikit mahu dibayar, kalah bayar bil api berbanding bayar Wifi ni. Tapi, kalau la wifi ni nak diajak race dengan encik siput.. rasa2 siapa menang?

Photobucket

so, kesimpulannya


Encik siput, anda bukan lagi yang paling lambat, sila jangan sedih2. Nanti kan aku buat siput sedut. erkk

k.Assalamualaikum..

Selamat bersahur.

Wednesday, August 17, 2011

Menerima..

As salamualaikum

Menerima apa?? Aku dah menerima doodle trade dari Marjan. Yipiee!!.. Doodle ke dua yang ku terima dari art trade. Comel kan.. baju belang2 dan ada pemerah pipi. Suka juga pada matanya tu. Terima kasih Marjan. Terima kasih kerana sudi art trade doodle dengan feza. Klik nama untuk ke blog beliau. Ini doodle nya. tadaa..

Buat Kusyi pula.Maaf, doodle anda belum dibuat. Jadi, minta

Sekarang ni, cuaca pun dah tak menentu. Antibodi yang tak kuat, mudah lah nak hidapi deman. selsema dan batuk.

sila jaga diri ya semua.

Dan aku masih sakit kepala. Dan ini membuatkan aku lebih suka untuk..

selamat malam
salam nuzul quran..

Monday, August 15, 2011

merajuk..

As salam

Bermula nya ramadhan, aku selalu je buat doodle gaya anime. Adakah itu namanya juga doodle? apa tu doodle? Sila pembuat doodle jawab? haha..

Sebelum ni, aku dah cakap, watak utama doodle untuk blog aku adalah si toyol. Tapi, dah lama aku tak melukis beliau. Disebabkan kerana itu,

Photobucket

Alahai.. si toyol dah merajuk.. jeles dengan doodle anime pulak tu.

erk..

Ok, Kisah doodle trade, Aku baru je baca komen nya yang di post pada 13 Ogos, Tak perasan. Buat Ain, doodle yang anda pilih adalah milik anda. Kita art trade ok seperti yang telah aku nyatakan. Maaf, sebab tak menyedari komen tersebut. Doodle anda sangat2 cute. Teringin nak doodle anda. Rugi oo kalau tolak. Tak caya singgah la blog Ain. Harap dia jadi la art trade, plzz..

Juga buat kusyi, kita art trade juga. Maaf juga kerana tak menyedari komen itu juga. Terima kasih kerana sudi menjengah blog ni, dan sudi untuk art trade. Nanti lain waktu aku post doodle Kusyi ok.

Aku fikir, aku tak nak pinggirkan si toyol lagi. Kesian beliau.hek2. Lagipun, melukis toyol adalah paling mudah, berbanding doodle gaya anime tu.

erm..macamana nak pujuk si toyol ni ea. Aku tengah sakit kepala ni.. tapi bukan pasal toyol, tapi pasal aku rasa aku dah ada tanda2 nak deman.

Ok la.selamat malam.

Sunday, August 14, 2011

Aku punya..dan kau punya

Assalamualaikum semua dan selamat sejahtera.

Hari ni, buka2 je blog, aku dapat dah doodle trade daripada merah itu jambu. Yang pasti, warna favorite beliau adalah merahjambu. Ini dia doodle dari beliau. Nice kan. cute.. Model selendang lagi. Nak juga kah?? Jangan tanya aku, tanya beliau sendiri. Jom terjah blog beliau.
Doodle aku pulak, semua warna aku tibai. Aku tak tahu nak fokus warna apa. Walaupun aku cakap dah tak art trade doodle, tapi mengikut bacaan komen2 blogger, ada beberapa yang nak art trade. Sungguh, aku menghargainya. Tq banyak2.

Seperti sedia maklum, Aku khuatir aku tak dapat melukis sebab kesibukan dunia. Menghasilkan satu2 doodle juga mengambil masa. Aku jadi resah bila aku tak dapat buat apa yang orang nak. Itu sebab la aku stop art trade ni. Harap tak ada sesiapa2 tersinggung.

Baiklah, aku ada lukis beberapa doodle lagi buat rakan2 blogger yang minta.

Ini untuk Marjan Ibtisam. Yang mana beliau suka pada doodle pada entri kawan. Jadi beliau ingin doodle trade satu. Ini doodle anda.

Encik Hans pula, menyuruh aku buat doodle lelaki. Aku tak pernah buat doodle lelaki lagi setakat ni. Erm..Aku akui, aku tak pandai mana lukis doodle lelaki. Lelaki perlu ke nampak cute, atau sepatutnya nampak macho??. Rambut lelaki pun payah maa..

Tapi aku try la buat juga. Sila la blogger Hans lihat.



Maaf, buruk. Aku dah cakap, aku tak pandai lukis doodle lelaki.

Dan Ini pula, buat Encik Sifu Im. Pendidik negara. Sifu ni katanya, suruh lukis yang kacak untuk dia. Nak yang kacak saja ya. Habis nak letak mana yang kurang kacak.. hek3

Ok cukup dulu. Ini last ok aku art trade ok. Maaf semua.

Dan terima kasih pada mana2 blogger yang sudi doodle art trade dengan aku. Blogger2 yang buka doodle art trade ni, memang terbaik la aku cakap. Korang betul2 menjadikan melukis satu perkara yang menyeronokkan. Aku betul2 salute. Aku suka. Cuma aku sahaja yang lemah, tak mampu untuk meneruskannya lagi.

akhir kata. salam ramadhan.. tinggal 16 hari lagi kan untuk raya.
sila jangan cuba2 ponteng puasa tanpa sebab munasabah ok.

Assalamualaikum.

Saturday, August 13, 2011

Creative start from believe

Assalamualaikum.

Selamat berpuasa dan selamat hari Minggu.

Kita semua sebenarnya kreatif. Tak pecaya?? lihat, dan fikirlah semula.


video

Dekat Universiti dulu, Work aku selalu kena reject. Bukan sekali, tapi.. lebih daripada 3 kali. Siap koyak work depan2 kita lagi. Adakah anda memahami???

Daripada semangat kreatif berkobar2, fikir nak buat macam ni nak buat macam tu dengan penuh keterujaan, tapi, Bila work direject berulang2 kali, terus sikit demi sedikit semangat tu tenggelam dan hilang.

mula lah fikir dalam kepala, aku tak kreatif..

NO!!!. Jangan berfikir begitu.

Anda semua kreatif. Pecayalah. Just, jangan berhenti berusaha.

salam..

Friday, August 12, 2011

"Segmen Kreatif Bersama Budak_Bertopeng"

Assalamualaikum

Sambil berblogwalking, ternampak satu segmen ni. Baca punya baca, tarikh tutup nya 27hb 8. Maknanya masih boleh join. Suka untuk join sebab segmen ni lain dari yang lain.

Segmen ni adalah anjuran Cik Anis.

Bila menatap bulat...

Teringat satu cerita kartun superhero yang diminati waktu zaman kanak-kanak. Iaitu BATMAN

Dalam cerita tu, Lambang ni selalu diguna untuk panggil batman datang. Letak dekat spotlight kemudian pancarkan kat langit. Simbol batman tu macam gambar kat atas ni la. Paling syok, bila Batman bawa kereta macam kilat. Masa kecik2 dulu memang la kagum. hingusan lagi.
Bila besar ni, bila tengok kereta laju2. Hati bersuara, "nak mati ke bawak kereta laju2 ni". ermm..

the end.

memilih

nur dano

dan semua blogger

Thursday, August 11, 2011

last trade

As salam..

Selepas doodle art trade dengan Cik Nanad. Agak terkejut la sebab ada yang suka dengan doodle feza. Seperti entri2 sebelum ni ada feza tulis. Feza tak pandai melukis sangat. Doodle tu feza lukis, feza rujuk anime punya. Cuma feza ubah la jadi doodle bertudung.

Apa pun, Alhamdulillah Cik Nanad suka. Bukan tak nak art trade, tapi feza tak yakin dengan tahap kualiti doodle feza. Kadang2 feza rasa doodle feza sangat buruk, tapi, kadang2 ada yang menjadi. Apa pun, setiap orang ada penilaian tersendiri.

Pada Entry sebelum ni, Bila baca komen, ada permintaan beberapa orang blogger yang nak doodle art trade dengan feza. tenkiu. Serius terharu.

bila masuk dunia...... doodle trade
Secara tak langsung, Dunia doodle jadi meriah..

Bagi blogger2 yang pernah nak doodle feza. Ini feza lukis beberapa doodle.

Disebabkan style doodle adalah berbeza-beza. Feza tak tahu nak nilai tahap "kecomelan" doodle yang blogger2 suka.

Supaya tak berlaku blogger ambil doodle yang sama dari blogger lain, Mana2 yang mintak doodle trade pada komen entri trade 1 tu, sila la pilih mana yang berkenan. Yang terawal pilih dan komen mana yang dia nak, dia dapat la. Doodle yang dah dipilih, tidak boleh dipilih lagi oleh blogger yang lain. itu bagi mengelakkan rasa tak puas hati or tak mahu kesamaan la.



doodle one

doodle two

doodle three

doodle four

doodle five

Feza tak tahu siapa yang nak doodle trade dengan feza. Mengikut komen yang dibaca.. yang minta Ayu shuhada, Noorul Amera Adnan, Missina, Merah itu jambu dan Yana. Komen yang lain, tidak menunjukkan NAK. (bagi bacaan saya la). Nama2 yang disebut, Sila la kalian melihat dan memilih.

Mungkin ini blogger2 terakhir feza doodle art trade.

Maaf, feza masih tak yakin akan doodle feza. Lagi pula.
Terima kasih di atas blogger yang sudi doodle art trade dengan feza.

Penutup entri ni. Kalau ada kata2 feza yang menyakitkan hati, tersalah dan tersilap. Feza minta maaf.

Sorry. Gomen-nasai..
mungkin, akan2 datang, feza mungkin buka kembali Doodle Art Trade.

Ok la selamat malam. Pilih dan drop komen seperti yang dinyatakan di atas.

Selamat malam

Tuesday, August 9, 2011

Trade 1

As salam.

Tadi, buka je blog ni, ada satu komen dari cik nanad. Komen nya semalam, tapi aku baca hari ni. Maaf terlewat. Aku dah mula bizi di siang hari, malam2 pula.. macam ni la. Buka sekejap.

Aku tak hebat nak berdoodle seperti blogger2 yang lain. Tapi boleh la kan sikit2 . Aku juga baru je main2 dgn doodle ini semua. Iaitu semenjak aku terperap dekat rumah ni. Cik Nanad ada sebut pasal doodle trade. Kiranya dia buat doodle untuk aku, dan aku buat untuk dia. Cik Nanad punya doodle lawa2 dan comel2. Beruntung la kalau dapat trade. Tak caya tengok la blog nya kat sini

So disini, aku buat doodle untuk kamu cik Nanad. Maaf kalau tak lawa. Feza belum pandai nak letak corak dekat baju doodle2 seperti doodle2 cik nanad dan doodle blogger2 lain. Feza ada buat dua. Dua2 feza bagi untuk Cik Nanad. As thank you


satu2.. feza sayang blog

dua2.. feza sayang bloggers
tiga2.. sayang sama2

maaf, baru je lepas tengok flat 301A.haha
k la. salam

Monday, August 8, 2011

kawan

As salam

Tadi pukul 10.30 baru je aku buka blog ni. Lepas tu aku buka fb.

Perghh.. begitu ramai yang wish besday aku. Disebabkan fb ni boleh alert kan pengguna2 fb akan tarikh hari jadi friend2 diorang, itu sebab la ramai yang tahu aku punya besday. Ramai juga yang mendoakan doa yang baik2 untuk aku sempena hari lahir aku. Amin semuanya. Kalau lebih 40 orang doakan aku dimurahkan rezeki, diberkati hidup dan cepat2 kawin. Berkat doa2 tu, insyaALLAH jadi la tu. kun fa ya kun.

So, siapa kata kawan tak penting?


Disebabkan entri ni bertajuk KAWAN. Aku nak cakap pasal kawan je la

Mana2 kita pergi, mesti kita perlukan kawan. Tak kira la kawan lelaki ke perempuan ke, Sejak dari sekolah rendah, ke sekolah menengah, Universiti, dan selepas tu alam kerja, Belum masuk lagi kawan2 dekat kampung, kawan2 dekat bandar dan kawan2 dari luar negara.

Mesti wujudnya insan bernama kawan. Lagi satu, walaupun blog ni dah berusia 3 tahun lebih, baru sekarang je aku sedikit aktif dan mengenali kawan2 blogger. See? kawan lagi.

Kerana kawan, hidup aku terasa seronok. Dapat bercerita, bergurau, bergaduh, bersedih dan macam lagi. Kawan yang kita kenal, semestinya akan ada pelbagai sifat. Skop orang yang kita berkawan pun punyai banyak kategori orang. Ianya bergantung sama ada kita menerima dan menolak. Melalui kawan juga, kita belajar memahami, belajar sesuatu perkara dan belajar mengenal diri sendiri.

So, buat kawan2. Aku sayang kamu.

k la. aku dah mengantuk. tata.. Assalamualaikum

Sunday, August 7, 2011

Happy Birthday

As salam

Tengok jam sikit. Dah hampir jam 12 am kan. Bila dah 12 am lebih, Pastinya dah masuk 8 Ogos iaitu 8 Ramadhan. Malangnya, aku ingat tarikh ini. Jadi tak boleh nak olok2 tipu yang aku tak tahu.

Sebelum fb aku penuh dengan ucapan.. Sebelum aku tidur pada pagi ini, sebelum aku lupa dengan tarikh special ini, Jadi entry ini khas aku karangkan menyatakan

dengan rasminya.. penampilan khas doodle aku sebagai cikgu, nak ucapkan untuk aku..


tapi, Maaf wahai doodle, kamu bukan lah orang pertama. Ada teman2 lain yang lebih awal mengucapkannya.

Mana2 yang buat ucapan.. terima kasih banyak2.
Doakan diri ini menjadi lebih baik dari semalam dan hari seterusnya.

Buat adik ku.. Haa.. TRIAL SPM, jangan buat main2 tau. buat elok2. cik kakak ucapkan semoga berjaya.

Huk2. Aku masih waras. . Itu main2 sahaja ya. Anggap je la aku sedang berimaginasi. Bukan berhalusinasi ok. haha..

k la. zass

Saturday, August 6, 2011

Hari Minggu

As salam

Hari minggu la adik-adik ada dekat rumah. Tak sekolah kan. Jadi, bolehla cik kakak arahkan adik kemas2 rumah, dan basuh motor.

Cik kakak feza hari ini bersemangat untuk bergotong royong. Membuang segala debu2 yang sedang berkeliaran yang mana telah mencetuskan kuasa2 demon dalam rongga2 hidung manusia.

Jom kita berkemas.. tapi..erkkk


Apasal doodle pakai macam nih?? oii doodle, ko buang tabiat ke??

kita nak kemas rumah.. bukan tukar profesion jadi orang gaji. Tak perlu la ko pakai baju kembang ini semua. Nak memanjat macam mana pakai baju kembang. Pergi tukar pakaian, pakai seluar!!. huhh.. tumbuk laju2 kan baru tahu..

hah..bagus..

mak ai.. bergaya ko dgn tudung belit juga.

Ok.. Jom kita mulakan kerja.

oops, terlupa, semalam tengok tv pun berkaitan debu juga. Siapa2 yang tengok the golden compass di tv3 semalam, mesti dia tahu.

best jugak ceritanya..

ok la...

doodle dengan pereka doodle dah mula 'gila'..
entry ini dibuat ketika puan emak sibuk membebel adik..haha. tipu je

sekian

selamat hari minggu!