Thursday, January 12, 2012

aku ingin cintakan dia

Assalamualaikum..

Dah tahun 2012. Tahun ni, aku ingin sangat untuk belajar mencintai dia. haaaahh.. siapa?
oh, bukanlah siapa2 pun.

aku sebenarnya sangat kagum dengan orang2 yang mencintai buku. Jenis orang suka baca buku la. Apa2 jenis buku yang bermanafaat dibaca untuk mendapat ilmu didalamnya. Malangnya, aku bukanlah jenis manusia yang boleh mengadap buku2 yang aku tak minat tanpa ada rasa mengantuk. lastnya, satu habuk pun aku tak faham apa yang aku baca.

Itu sebab la, aku tabik dengan orang2 yang mencintai buku. Tolongla bagi aku sedikit rasa minat tu. Aku teringin untuk menjadi orang yang cintakan buku. give me power..go go go..

eh..haloo, tolonglah jangan jelik dengan hasrat aku ni. Aku sungguh2 ni tau. Aku suka tengok orang yang suka baca buku2 ilmiah. Aku nak jadi orang macam tu. aku nak..aku nak..
siapa tak suka, boleh ignore entri ni. Ini blog adalah kawasan aku.hak2. sambil angkat2 kening. ok.itu gurau.




nota kecik : baru je satu muka surat aku belek buku falsafah, 4 kali dah aku menguap.alahaiii

6 comments:

Feza said...

dapat voucher buku rm200 boleh borong buku banyak-banyak. haha

Are_Rull said...

eh bguslah mcm tu..keep it up girl..kita nk wat pkra baik,jgn dikesahkan mulut2 org cuba mematahkan smgt kita tu...okie =)

||aLeaSaRa|| said...

slm jumaat sis fiza!owh nak minat buku sng je...pilih yg x tebal dan kena dgn jiwa sis.

mgkn sukakan yg berbentuk ilmiah dan tak nak mengantuk,cari yg ada ilustrasi berwarna.takdelah bosan tgk abjad hingga akhir muka surat.

kite cukup suka baca buku & majalah sebab kdg2 idea menulis dan bercerita utk blog,ada di situ.satu lagi kat office kite blh bcg dgn semua org baik staff mahupun bos.

sbb bila byk membaca pelbagai artikel di majalah & buku,ia membantu kite meluaskan lagi pgtahuan,bertukar pdpt dan menambahkan kawan .

Apik Pehe said...

huhu..jangan beli buku bukan2 sudah la mek..hahah

merahitujambu said...

lama dh x ngadap buku..XD

Hanif said...

baca novel cintan cintun...
aku tengok wife aku macam best jer baca novel!!!..hehehehe