Wednesday, November 16, 2011

lupa

Assalamualaikum..

situasi I : semalam, aku kerja seperti biasa. Lepas isi minyak pada customer, mesti la kita mintak duit kan. Masalahnya, lepas aku tutup tangki minyak, encik customer ni terus pergi. Aku pun terpinga2. Aku berlari2 sisi kereta tu. Bila customer buka tingkap kereta, aku cakap la encik tak bayar lagi. Alih2 Customer ni marah aku balik, Katanya dia dah bayar.

aaahh sudah.. aku dah cuak. rm50 tu. Bukannya sikit.

salahnya sekarang : Kenapa aku keliru dan pelupa? patutnya aku kena yakin yang customer tu tak bayar lagi.. tak pasal2 aku short duit rm50 bulan ni. debusshh

situasi II : Boleh pulak lori yang besar gedabak aku nyaris nak isi petrol. Sepatutnya isi diesel la. Dah kemana ingatan aku ni. Nyaris duit gaji aku lagi jadi mangsa.

Kalaulah aku salah isi, kos minyak yang salah isi tu aku kena tanggung, kos penyelenggaraan pun aku kena jugak. Banyak tu kosnya.. mungkin sebulan gaji aku boleh burn. Rasa sesak nafas. Sebab sebelum ni, ada pekerja2 lain pernah tersalah isi.. free2 je dia kerja untuk sebulan tu.

pheww, nasib baik aku tak sempat isi.

situasi III : Sekarang ni pulak, aku dah lupa aku dah makan ke belum??


boleh pulak macam tu yek.. ekekee
salam..

8 comments:

fRaMe+LenSeS said...

lol. ruginya. kamu fikir apa tu yang jadi camtu?

merahitujambu said...

byk mkn semut ke cik feza??tp kadang2 kita penat menag kita lupa..cian cik feza

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum Feza,

Nadh nak minta maaf ye. ada ambil hasil tanpa bagitau. T.T

Are_Rull said...

owho..mmg prah ble da kna gnti duit tu..huk3..fhm2..

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh..

bahaya neh lupa2 cm tu...

cepat ingatkan kembali..hehe..;-)

Aujinz said...

owhh.. so customer tue memang tak bayar lagi laaa??.. isk isk isk...

nanad said...

surprise untuk anda ;)

http://nardieya.blogspot.com/2011/11/hampir-terlupa-tentang-doodle-trade.html

feza said...

frame+lense : hehe.. tak ada nasib hari tu.hurm..

ambil la.ni kira dah minta izin la. heee

merah itu jambu : itulah, telan banyak semut kot ni. aisey..selalu terlupa.

are_rull : memang parah.nasib2.

ilahoneybunny : kena banyak telan kismis plak lepas ni. huhuu

aujin : yup, mmg tak bayar lagi. memang ada jenis customer mcm tu. nak minyak free. dia tak tahu ada orang lain yang akan menanggungnya. sabar je la.

nanad : memang suprise cik nanad. terkejut feza bila singgah blog nanad tadi. thanks banyak2. dah dapat doodle tu.weeee