Friday, July 22, 2011

# cerita 9 - virus

As salam..

Sekarang mungkin dah reda kot pasal virus fb yang melanda. Ramai member2 aku kena. Nasibla, aku dah beberapa hari tak buka chatting box punya. Dah tukar pelik2 dah fb ni. Sampai aku pun tak reti nak guna. Bercerita pasal virus ni. Adik aku juga terkena sekali. Ceritanya.....

Pada suatu petang,
Sedang2 aku seronok makan sambil2 tengok tv, adik aku datang duduk sebelah aku. Sekali join aku makan pisang goreng. Yang aku shock, adik aku tiba2 tanya soalan..

Aku rasa pelik. Tapi aku jawab je. Dalam hati, Adik aku ni nak test speaking dengan aku ke?

Adik aku ni buang tabiat ke apa.. Lepas tu adik aku tanya lagi.

Aku tertanya2 dalam hati. Adik aku pulak sengih je memanjang. Dah tu aku sound la. Dalam kepala aku dah syak sesuatu.

Then, Aku straight to the point la teka. Tiba2 air muka adik aku berubah. Aigoo..

Keadaan senyap seketika. adik aku tiba2 bersuara.Erkk... tak tahu aku nak cakap apa..

Aku pun tak reti juga bab2 nak hilangkan virus2 ni. Biasanya aku hantar kedai je. Saja nak rabakkan poket aku. Apa2 pun, rujuk pada yang lebih arif jela adik oii..

Hari ni, 22 July, lappy adik aku dah dipulihkan. Apalagi.. mengadap la dia dengan lappynya. Kenyang la tu mengadap game hari2. haha

Lepas tu, hari ini juga aku buka chat fb aku. Tup2 keluar nama sorang ni yang aku kenali yang ucap "hi, how are you?. Apa ke hal ni? Ni main2 ke or memang virus di atas. Virus tu pun nak cari aku ke. Ciss.. Salah orang la.
( nak chat dengan aku dekat fb sila jangan bermula dengan hi, how are you ok) aku cuak, jadi aku tak kan layan. Dah la aku tak reti nak format2 lappy ni.

sekian

8 comments:

adlina said...

alhamdulillah tak penah kena lagi walaupun slalu buka fb chat..tringin gak nk dpat msg gitu..hehe

feza said...

virus dah merajuk kot. ramai remove dia.

~~miss tempe~~ said...

seb baek tak kena virus tuhh..fuhhh

mySara said...

huhu, sye dpt gak msj mcm tue ptg td.. tp truss off fb.alhamdulilah la. ^__^

feza said...

virus ni mmg. pandai guna trick tanya khabar kita. kalau tekan link dia bagi. mmg padam la lappy tu.hee

mySara said...

hoho...alia syuhada? of corse la kenall sgt..

feza said...

huu.. dunia mmg kecil.

DoodleLicious said...

mujur la aritu saya tak cakap

"i wanttt i wanttt"

hehe