Monday, August 8, 2011

kawan

As salam

Tadi pukul 10.30 baru je aku buka blog ni. Lepas tu aku buka fb.

Perghh.. begitu ramai yang wish besday aku. Disebabkan fb ni boleh alert kan pengguna2 fb akan tarikh hari jadi friend2 diorang, itu sebab la ramai yang tahu aku punya besday. Ramai juga yang mendoakan doa yang baik2 untuk aku sempena hari lahir aku. Amin semuanya. Kalau lebih 40 orang doakan aku dimurahkan rezeki, diberkati hidup dan cepat2 kawin. Berkat doa2 tu, insyaALLAH jadi la tu. kun fa ya kun.

So, siapa kata kawan tak penting?


Disebabkan entri ni bertajuk KAWAN. Aku nak cakap pasal kawan je la

Mana2 kita pergi, mesti kita perlukan kawan. Tak kira la kawan lelaki ke perempuan ke, Sejak dari sekolah rendah, ke sekolah menengah, Universiti, dan selepas tu alam kerja, Belum masuk lagi kawan2 dekat kampung, kawan2 dekat bandar dan kawan2 dari luar negara.

Mesti wujudnya insan bernama kawan. Lagi satu, walaupun blog ni dah berusia 3 tahun lebih, baru sekarang je aku sedikit aktif dan mengenali kawan2 blogger. See? kawan lagi.

Kerana kawan, hidup aku terasa seronok. Dapat bercerita, bergurau, bergaduh, bersedih dan macam lagi. Kawan yang kita kenal, semestinya akan ada pelbagai sifat. Skop orang yang kita berkawan pun punyai banyak kategori orang. Ianya bergantung sama ada kita menerima dan menolak. Melalui kawan juga, kita belajar memahami, belajar sesuatu perkara dan belajar mengenal diri sendiri.

So, buat kawan2. Aku sayang kamu.

k la. aku dah mengantuk. tata.. Assalamualaikum

7 comments:

nanad said...

yup..kawan beri corak dalam kehidupan kita ^^..aarghh comelnya doodle itu!~geram tengok..jom kita doodle trade ;D

A'IM said...

Happy birtday :)

feza said...

nanad : doodle trade?? doodle feza tak cantik mana. Tapi, boleh la kot untuk try sekali. dpat juga doodle nanad buat. hehe..

a'im : wah dah dua kali ucp.huhu terma kasih.

Ayankumi Sensei said...

cayunk kamooo juga....^_^

feza said...

terima kasih ayankumi

Brilliant Marjan said...

Salam..comel doodle ni..friendship!

Nak doodle trade juga..tapi sy ni baru belajar..tak comel cam awk buat..

~sy nak doodle yg cam kat atas ni boleh?

feza said...

Briliant Marjan : wkslm, tq

doodle trade? emm.. tengoklah macamna. Sb saya dan close doodle trade ni. Saya pun baru belajar Brilian Marjan.